اسید استئاریک با فرمول شیمیایی C18H36O2 دارای زنجیر بلند 18 کربنه است که از هیدرولیز چربی حیوانی یا از طریق هیدروژانسیون روغن های گیاهی تولید میشود.این ماده یک اسید چرب اشباع است .

 خصوصیات فیزیکی

شکل ظاهری : پودر سفید رنگ

فرمول شیمیایی: C18H36O2

جرم مولی:284.484 گرم بر مول

نقطه ذوب :69.3 درجه سانتی گراد

نقطه جوش:361 درجه سانتی گراد

دانسیته:0.9408 گرم بر سانتی متر مکعب در 29 درجه سانتگراد و 0.847 گرم بر سانتی متر مکعب در 70 درجه سانتی گراد

حلالیت : در الکیل استات ها ، الکل ها، فنیل ها، CCL4 ،HCOOCH3 محلول میباشد

حلالیت در اتانول :2.25 گرم در 100 گرم در 20درجه سانتی گراد

حلالیت در استون:4.46 گرم در 100 گرم

حلالیت در کلروفرم:18.4 گرم در 10 گرم

حلالیت در تولوئن:15.75گرم در 100 گرم

حلالیت در آب:0.00029 گرم در 100 گرم

حلالیت در دی کلرو متان:3.58 گرم در 100 گرم

کاربردها

اسید استئاریک در صنایع مختلفی کاربرد دارد . در صنایع تولید کننده لاستیک از این ماده به میزان بسیار کم به عنوان پر کننده یا فیلر  و نرم کننده در لاستیک استفاده میشود که همین میزان کم هم تاثیرات چند گانه بر روی خواص و ویژگی های محصول تولیدی میگذارد .مثلا استفاده از این ماده  بر روی ویکوزیته محصول تولیدی تاثیر میگذارد.

استفاده از استئاریک اسید باعث تسهیل شدن فرایند مخلوط کردن میشود . استفاده از استئاریک اسید و اکسید روی در تولید لاستیک ها منجر به بهبود خواص فیزیکی مطلوب لاستیک میشود.برای دستیابی به خواص مطلوب این مواد به نسیبت بهینه با شاخص Phr استئاریک اسید 2 و اکسید روی 5 مورد استفاده قرار میگیرد.علاوه بر صنایع تولید کننده لاستیک این ماده کاربردهای دیگری نیز در تولید منسوجات ،تولید محصولات شوینده ،روان کننده ها دارد به علاوه در صنایع تولید کننده شمع ومداد شمعی استاریک اسید به عنوان ماده اولیه استفاده میشود .این ماده در تولید صابون و پلاستیک نیز به عنوان عامل نرم کننده مورد استفاده قرار میگیرد.

تولید اسید استئاریک

این ماده که با نام اسید اکتا دکانوئیک منابع مختلفی مانند چربی های حیوانی ،چربی های گیاهی و دانه های روغنی دارد . میتوان گفت این ماده به مقدار 30 در صد  در چربی های حیوانی ،28تا 45 درصد از چربی های گیاهی مانند روغن درخت کاکائو و درخت شیا و درخت نخل و. و حدود 5 درصد در دانه های روغنی یافت میشود.

گرید تجاری این ماده ترکیبی از استئاریک اسید و اسید پالمیتیک به میزان برابر است .

ابن ماده که به نام استر گلیسرول در منابع چربی حیوانی و گیاهی پیئا میشود در محصولات غذایی مثل گوشت ،شکلات،روغن نارگیل و. به وفور وجود دارد .تحقیققات نشان داده است که استفاده از این ماده برای سلامتی قلب و عروق خطری به وجود نمی اورد


مشخصات

آخرین جستجو ها