تری سدیم فسفات چیست؟ TSP یک ماده شیمیایی معدنی با فرمول شیمیایی Na3PO4  است .شناسه پاپ  کماین ماده شیمیایی E339 است .از این ماده در تولید محصولات مختلفی استفاده میشود .برای مثال برخی از محصولات شوینده مراقبت شخصی مانند خمیر دندان یا دهانشوی ها ، شوینده هایی مانند شامپو  حاوی تری سدیم فسفات هستند . علاوه بر این در تولید محولات از=رایشی و سفید کننده نیز این محصول کاربرد دارد . این ماده غذایی در مکمل هایی مورد استفاده در ورزش و بدن سازی نیز یافت میشود.

خصوصیات

فرمول شیمیایی: Na3PO4

وزن مولی: 174.259 گرم بر مول

شکل ظاهری :پودر کریستالی یا گرانول سفید رنگ

دانسیته :2.536 گرم بر سانتی متر مکعب خشک در 17.5 درجه سانتی گراد -1.62گرم بر سانتی متر مکعب دودکاهیدرات در 20 درجه سانتی گراد

نقطه ذوب:1583 درجه سانتی گراد خشک-73.4 درجه سانتی گراد ابدار

نقطه جوش:100 درجه سانتی گراد –فرم هیدراته تجزیه میشود

حلالیت در آب:12 گرم در 100 میلی لیتر در 20 درجه سانتی گراد خشک-28.3 گرم در 100 میلیلیتر ابدار

حلالیت در سایر حلال ها : در اتانول نامحلول است

تری سدیم فسفات چه کاربردهایی دارد؟

این ماده در دو گرید غذایی و صنعتی تولید میشود .استفاده از تری سدیم فسفات در تولید محصولات شوینده بسیار کاربرد دارد . نقش این ماده در تولید محصولات شاینده به دلیل خاصیت تمیز کنندگی ان است . اما امروزه به دلایل زیست محیطی استفاده از ان در تولید محصولات شوینده کاهش یافته است.علاوه بر کاربرد ان به عنوان یکی از مواد اولیه در تولیدات صنایع شوینده از این ماده به عنوان یک افزودنی غذایی در صنایع تولید مواد غغذایی استفاده میشود. همانطور که در مقدمه اشاره شد شناسه پاپ کم این ماده در تولید مواد غذاییE339 میباشد .این ماده به دلیل کاربردی که به عنوان تنظیم کننده میزان اسیدیته و نقش امولسیفایر در تولید محصولات غذایی استفاده میشود . علاوه بر این استفاده از ان در محصولات غذایی میزان مواد مغذی موجود در این محصولات را تقویت میکند .

تری سدیم فسفات که با نام اختصاری STP شناخته میشود در تولید محصولات غذایی بسیاری اربرد دارد برای مثال از این ماده در تولید فراورده های گوشتی مختلف مثل سوسیس ،کاالباس،ژامبون ،برخی محصولات لبنی ،انواع نان ،شیرینی جات، کیک ،کلوچه،خمیر پیتزا ،پودر کیک و. کاربرد دارد . میتوان گفت تمام مواد غذایی فراوری و منجمد شده حاوی این ماده هستند .

استفاده از این ماده در تولید مواد غذایی مجوز های لازم از سازمان غذا و داروی امریکا (FDA)را اخذ نموده است .

روش تولید این ماده از طریق واکنش اسید فسفریک با سودا اش میباشداین ماده اغلب به شکل گرانول سفید رنگ یا فرم هیدراته ان کریستالی میباشد که به خوبی در اب حل میشود . محلول حاصل از انحلال TSP دراب دارای خاصیت قلیایی با PH حدود 12 میباشد .


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها